Echte boerderijdieren en alles over hun verzorging op Zorgboerderij De Broekse Hoeve.
5247 logo
We vinden het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt

en dat je dat op een ontspannen manier kunt doen.

Tinus-en-Lola-lage-resolutie-met-logo-social-1-van-1
previous arrow
next arrow

Dagbesteding

Zorgboerderij de Broekse Hoeve biedt verschillende werkzaamheden en activiteiten aan. Wij hebben veel routinewerk zoals de dagelijkse verzorging van onze dieren, maar ook activiteiten die wekelijks of maandelijks terugkomen.

  • Dieren: dagelijkse verzorging, voeren, eieren rapen, stal uitmesten, honden uitlaten, helpen met de dierenarts, paardrijden etc.
  • Fruit- en moestuin: zaaien, poten, schoffelen, oogsten, bemesten
  • Overige werkzaamheden: snoeiwerkzaamheden, onderhoud erf en beplanting, voederwinning.
  • Huishoudelijke activiteiten: boodschappen doen, lunch verzorgen, samen koken, afwassen, bakactiviteiten.
  • Creatieve activiteiten, seizoensgebonden, schilderen, bloemschikken.

We vinden het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en dat je dat op een ontspannen manier kunt doen. Er is altijd ruimte om gewoon lekker onder de mensen te zijn en met de dieren te knuffelen. Daarnaast kan meegeholpen worden met allerlei aspecten rondom de aanwezige dieren, uiteraard aangepast aan jouw behoefte, mogelijkheden en tempo. Van de honden knuffelen, tot de honden helpen uitlaten en borstelen of nieuwe dingen aanleren. Dolly heeft afgelopen november voor de eerste keer puppy’s gekregen. Wij hopen dit vaker mee te mogen maken met Dolly en Bumble Bee. Er is altijd genoeg te doen. Ook kunnen we in ons mooie natuurgebied een lange wandeling met de honden maken. Lekker buiten, de wind in je haar, doorstappen met een hond aan je zijde. Doe je dit liever met of op een paard dan zet Moon haar beste beentje voor.

Onze voorzieningen: 

Dierenverblijven

We hebben paarden, kippen, varkens, loopeenden, katten, kalfjes en drie honden. Deze dieren hebben hun dagelijkse verzorging en aandacht nodig. We wandelen regelmatig met de honden, de paarden worden ingezet voor, grondwerk en coaching. Meer informatie hierover kunt u vinden op coachen

Atelier

Het atelier is tevens de ontvangstplek bij de Broekse Hoeve. Hier starten we de dag, pauzeren we en sluiten we de dag ook weer af. Daarnaast wordt het atelier gebruikt voor tekenen, schilderen, zeep maken, kaarsen maken, cadeautjes verpakken, koken, bakken en spelletjes.

Bos, groente- en pluktuin en de kas

We hebben een groot erf, een volle grond moestuin, een bos en een pluktuin. Voor deelnemers die graag buiten zijn is er genoeg te doen zoals gras maaien, vegen, snoeien, schoffelen, harken, bloemen plukken, oogsten, hout kloven en zagen. Het geeft een goed gevoel om het buitenleven te ervaren en verbonden te zijn met de natuur.

Werkplaats

Ben je geïnteresseerd in techniek of houtbewerken dan kun je in onze werkplaats naar hartenlust aan de slag. Timmeren, lassen, solderen, sleutelen, repareren, enz. En als je zelf een leuk idee hebt dan horen we dit graag. Je kunt jezelf scholen in een ambacht of belevingsgericht werken. Belevingsgericht werken betekent dat we ons binnen de dagbesteding richten op beleven, persoonlijke aandacht en zorg.

Alle gereedschappen en professionele kennis zijn in huis.

Pups BumbleBee juli 2022

Broekse Hoeve

Zorgboerderij De Broekse Hoeve
Sanne van Melfoort-Sijbrandij
Broeksteeg 5
5738 PB Mariahout

T 06 488 04 687
E info@broekse-hoeve.nl

AGB code : 41526103

Openingstijden

Maandag09.00 tot 19.00 uur
Dinsdag09.00 tot 19.00 uur
Woensdag09.00 tot 19.00 uur
Donderdag09.00 tot 19.00 uur
Vrijdag09.00 tot 19.00 uur
Zaterdag09.00 tot 19.00 uur
Zondag op afspraak

Broekse Hoeve

Zorgboerderij De Broekse Hoeve
Sanne van Melfoort-Sijbrandij
Broeksteeg 5
5738 PB Mariahout

T 06 488 04 687
E info@broekse-hoeve.nl

AGB code : 41526103

Openingstijden

Maandag09.00 tot 19.00 uur
Dinsdag09.00 tot 19.00 uur
Woensdag09.00 tot 19.00 uur
Donderdag09.00 tot 19.00 uur
Vrijdag09.00 tot 19.00 uur
Zaterdag09.00 tot 19.00 uur
Zondag op afspraak

© 2021 - 2022 Broekse-hoeve.nl Alle rechten voorbehouden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram