Echte boerderijdieren en alles over hun verzorging op Zorgboerderij De Broekse Hoeve.
5597 logo
Zorgboerin Sanne &
Zorgboer Remy
5556 logo
previous arrow
next arrow

Onze Plek

Aangenaam! Wij zijn Sanne en Remy van Melfoort! En wij wonen samen met onze dieren op onze mooie boerderij in Mariahout.

Het jongveebedrijf grenst aan ons woonhuis. Remy heeft veehouderij niveau 4 behaald maar werkt momenteel buitenshuis. Daarnaast werkt Remy graag thuis mee op de boerderij, ook zit Remy bij de vrijwillige brandweer in Lieshout.

We zijn gestart met onze zorgboerderij om de mensen uit de doelgroep de mogelijkheid te bieden tot rust te komen. Het buitenleven, in regen en zonneschijn, werkt rustgevend en genezend. Tijdens ons werk zien we regelmatig dat deelnemers vastlopen in de hectiek van het dagelijkse leven. Dat er te weinig naar de kwaliteiten van iemand gekeken wordt, teveel naar de kwantiteit. Het vertrouwen is een beetje zoek. Er moet gepresteerd worden, anders tel je niet meer mee…. wij gaan voor positieve impulsen!! Met elkaar werken we aan het zelfvertrouwen, maken we plezier met elkaar en laten we een ieder in zijn eigen waarde. Je mag zijn wie je bent, ieder mens is uniek.

Zorgboerderij de Broekse Hoeve bevind zich op het randje van Mariahout grenzend aan Lieshout, Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Gemert en Nuenen. De zorgboerderij is dan ook goed bereikbaar vanuit Laarbeek, Helmond, Eindhoven, Erp en Boekel.

Bij de Broekse Hoeve vinden we persoonlijke aandacht voor interesses, wensen en mogelijkheden van jou belangrijk. Uiteraard moeten we samen kijken naar wensen en mogelijkheden en vinden we het belangrijk dat onze zorg draait om wat voor jou belangrijk is. Onze activiteiten worden zoveel mogelijk afgestemd op jouw persoonlijke zorgplan. Wij vinden het belangrijk om te werken vanuit een gelijkwaardige relatie met jou en het betrokken netwerk. We staan naast elkaar en doen het samen. Waarbij wederzijds respect en een open communicatie voor ons hoog in het vaandel staan.

Onze Missie

Zorgboerderij De Broekse Hoeve sluit aan bij de identiteit en de belevingswereld van de deelnemer, die soms toenemende mate aanvullende hulp nodig heeft. De deelnemer verdient ons respect, want elke deelnemer heeft zijn of haar eigen levensgeschiedenis, en iedereen is Uniek.

Wij staan ervoor om aandacht voor elkaar te hebben op een eerlijke en respectvolle manier, waardoor wij een fijne plek kunnen bieden aan mensen die structuur, regelmaat en/of een nuttige invulling van hun tijd zoeken. Er wordt gewerkt in een kleinschalige en rustgevende omgeving met medewerkers die iedere dag voor jou klaar staan. We hebben een kundig team met sociaal werkers, mensen uit de gehandicaptenzorg  paardencoaches, meerdere SKJ- geregistreerde medewerkers, een autismecoach, een gedragswetenschapper, verschillende groepsbegeleiders, vrijwilligers en stagiaires!

Voor de partner of mantelzorger is de dagbesteding en logeeropvang bij Zorgboerderij De Broekse Hoeve een mogelijkheid om de zorg even te delen en uit handen te geven; op die manier dragen we samen de zorg.

Onze visie

Wij van zorgboerderij de Broekse Hoeve geloven dat ieder mens zijn eigen mogelijkheden en talenten heeft, uniek is in zijn of haar persoonlijkheid en daar kijken we naar.

De Broekse Hoeve biedt deelnemers de gelegenheid om hun eigenwaarde te vergroten, het gevoel van samenzijn te ervaren, een doel in het leven vinden, te socialiseren met anderen en te kijken naar hun mogelijkheden.

Doel van Zorgboerderij De Broekse Hoeve is om zorg op maat te bieden in een huiselijke en warme sfeer, zodat deelnemers zich thuis voelen en het vertrouwen in zichzelf vergroten. Hierbij willen we het ‘normale leven' nastreven, waardoor deelnemers vaardigheden behouden en zo mogelijk ook uitbreiden.

Broekse Hoeve

Zorgboerderij De Broekse Hoeve
Sanne van Melfoort-Sijbrandij
Broeksteeg 5
5738 PB Mariahout

T 06 488 04 687
E info@broekse-hoeve.nl

AGB code PGB : 41526103
AGB code ZIN zorg SZZ: 73732952

Openingstijden

Maandag09.00 tot 19.00 uur
Dinsdag09.00 tot 19.00 uur
Woensdag09.00 tot 19.00 uur
Donderdag09.00 tot 19.00 uur
Vrijdag09.00 tot 19.00 uur
Zaterdag09.00 tot 19.00 uur
Zondag op afspraak

Broekse Hoeve

Zorgboerderij De Broekse Hoeve
Sanne van Melfoort-Sijbrandij
Broeksteeg 5
5738 PB Mariahout

T 06 488 04 687
E info@broekse-hoeve.nl

AGB code : 41526103

Openingstijden

Maandag09.00 tot 19.00 uur
Dinsdag09.00 tot 19.00 uur
Woensdag09.00 tot 19.00 uur
Donderdag09.00 tot 19.00 uur
Vrijdag09.00 tot 19.00 uur
Zaterdag09.00 tot 19.00 uur
Zondag op afspraak

© 2021 - 2024 Broekse-hoeve.nl Alle rechten voorbehouden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram