Echte boerderijdieren en alles over hun verzorging op Zorgboerderij De Broekse Hoeve.
5556 logo
5253 logo
5267 logo
previous arrow
next arrow

Paardencoaching is een werkvorm waarbij de corona regels kunnen worden gehandhaafd.

Coaching met het paard als tool

Een Paardencoachings-traject kan oa gebruikt worden om te re-integreren, trauma’s te verwerken, of om weer lekker in je vel te komen

Waarom Paardencoaching?

Paardencoaching is een ontzettende leuke vorm van coaching. Coaching met het paard als tool, die je tegelijkertijd een spiegel voorhoudt. Je bent lekker buiten en voor velen is het alleen al een bijzondere ervaring om bij een paard in de buurt te zijn. Het is een laagdrempelige vorm van coaching, en de setting is geheel anders: je zit niet tegenover elkaar aan een tafel. Fysiek zal je ook allerlei mooie dingen ervaren. Kortom een unieke ervaring.

Het mooie van de inzet van paarden is dat zij puur zijn en onbevooroordeeld laten zien hoe het is. Ze hebben geen bijbedoelingen, ze nemen waar en ze zullen je proberen te helpen. Naar het paard kijken is als kijken in een spiegel. Tijdens de sessies vallen er dingen op z’n plek en als je je daarvan bewust bent, komt er al een proces bij je op gang en zal er verandering plaats vinden. Alles wat vast zit in je onderbuik zal weer gaan stromen. Het mooie is ook dat de sessie nog weken kan doorwerken.

Van het hoofd naar het hart

Door ons denken zijn wij in staat om ons gevoel te onderdrukken en weg te stoppen. Maar als je je gevoel onderdrukt, wil dit nog niet zeggen dat het weg is. Het paard merkt onmiddellijk dat er een belemmering zit en reageert hier op. Doordat via de invloed van het paard als het ware een ‘andere ingang’ wordt genomen, namelijk via het gevoel, is de impact veel groter dan bijvoorbeeld bij een andersoortige coaching sessie. Het paard, in combinatie met de ‘vertaling’ van de paardencoach, zorgt ervoor dat ‘denken’ en ‘voelen’ (opnieuw) met elkaar in verbinding worden gebracht. Zodra het paard merkt dat er geen verschil meer bestaat tussen hoofd en hart, zal het dit ook bevestigen door ontspannen bij je te komen staan. Het paard voelt dan aan dat jij weer ‘oké’ of ‘een geheel’ bent. Voor mensen is dit vaak positief confronterend om mee te maken. In enkele sessies kan al veel worden bereikt en losgemaakt.

‘WANNEER JE ONDERBEWUSTE EN JE BEWUSTE SAMEN KOMEN, BEN JE VRIJ IN JE HOOFD!’

(Onbewuste) thema’s waar je mee zit, komen in een sessie Paardencoaching direct naar boven. Het komt regelmatig voor dat iemand denkt het eigen thema te kennen, maar dat een dieper liggende oorzaak naar boven komt. Hierdoor ontstaat inzicht in de situatie en ervaar je ruimte en vrijheid om er op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan. Paardencoaching helpt vooral bij je persoonlijke bewustwording.
De mens heeft een enorm zelfregulerend en zelfhelend vermogen, veel mensen lijken te zijn vergeten om te vertrouwen op het eigen gevoel en het eigen lichaam. Door bewust te zijn van organische zelfregulering vindt het bewustzijn wat het nodig heeft, zonder ingrijpen van buitenaf. Persoonlijke groei kan alleen plaatsvinden wanneer mensen zich in het HIER EN NU (met de werkelijke wereld) verbinden in plaats van door eigen fantasieën, angsten en vooroordelen. Dat is de essentie bij Paardencoaching.

  • Het paard wordt gebruikt als spiegel voor jouw innerlijk.
  • Het paard reageert niet alleen op jou maar op het gehele systeem waar jij deel van uitmaakt.
  • Het paard analyseert de wereld niet, probeert het niet te begrijpen, maar reageert precies op de wereld zoals het is. IN HET HIER EN NU

Broekse Hoeve

Zorgboerderij De Broekse Hoeve
Sanne van Melfoort-Sijbrandij
Broeksteeg 5
5738 PB Mariahout

T 06 488 04 687
E info@broekse-hoeve.nl

AGB code PGB : 41526103
AGB code ZIN zorg SZZ: 73732952

Openingstijden

Maandag09.00 tot 19.00 uur
Dinsdag09.00 tot 19.00 uur
Woensdag09.00 tot 19.00 uur
Donderdag09.00 tot 19.00 uur
Vrijdag09.00 tot 19.00 uur
Zaterdag09.00 tot 19.00 uur
Zondag op afspraak

Broekse Hoeve

Zorgboerderij De Broekse Hoeve
Sanne van Melfoort-Sijbrandij
Broeksteeg 5
5738 PB Mariahout

T 06 488 04 687
E info@broekse-hoeve.nl

AGB code : 41526103

Openingstijden

Maandag09.00 tot 19.00 uur
Dinsdag09.00 tot 19.00 uur
Woensdag09.00 tot 19.00 uur
Donderdag09.00 tot 19.00 uur
Vrijdag09.00 tot 19.00 uur
Zaterdag09.00 tot 19.00 uur
Zondag op afspraak

© 2021 - 2024 Broekse-hoeve.nl Alle rechten voorbehouden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram