Echte boerderijdieren en alles over hun verzorging op Zorgboerderij De Broekse Hoeve.

Paardencoaching voor teams en bedrijven

Paardencoaching voor teams is een unieke en zeer effectieve manier om dynamieken binnen een groep mensen in beeld te brengen en van daaruit verder te ontwikkelen. Onder een team kan een groep mensen verstaan worden die werken in een bedrijfsteam, maar ook families, sport- en vriendengroepen.

Een team is altijd een verzameling van karakters die elkaar versterken en/of verzwakken. Vaak komt het voor dat een groep in meer of mindere mate onvoldoende functioneert. Er kunnen bijvoorbeeld meerdere belangen (onbewust) doorspelen. Of een groepslid zit niet lekker in zijn of haar vel of wellicht niet op de juiste plek. Ook de (natuurlijk) leider van de groep speelt hier een belangrijke rol in. En daarnaast kunnen er nog systemische dynamieken een rol spelen.

Met paardencoaching wordt op een snelle en effectieve manier inzicht verkregen in hoe de groep functioneert en waar verbeteringen mogelijk zijn. Het paard reageert immers altijd op die- of datgene waar de meeste spanning zit. Dit wordt niet beoordeeld als ‘goed of fout’, maar geeft wel direct herkenning en opluchting bij alle groepsleden. Door persoonlijke begeleiding kunnen de betrokken groepsleden zichzelf verbeteren en hun plaats binnen de groep beter innemen.

Doordat er bij de paardencoaching niet veel gesproken hoeft te worden, kan het ook voor alle groepsleden veilig blijven. Bovendien ontstaat er over het algemeen al heel snel vertrouwen, omdat ieder groepslid bij het paard in de bak staat en iedereen dus betrokken is.

TEAMBUILDING

Door middel van het gezamenlijk uitvoeren van een activiteit met de paarden krijg je meer helderheid op gebieden als communicatie, samenwerking, contact maken, leiding geven, focus en werken vanuit denken of gevoel. Door de metaforen die de activiteiten bieden en de directe, objectieve feedback van het paard komen gevoelens, gedrag, patronen, en thema’s sneller aan de oppervlakte dan bij welke andere vorm van coaching dan ook.

ORGANISATIEOPSTELLINGEN

Door middel van een opstelling krijg je meer inzicht in wat zich onbewust afspeelt binnen de organisatie. Vragen die je als organisatie/bedrijf hebt en de tot nu toe gebruikte oplossingen die niet het gewenste resultaat geven. Wat maakt dat bepaalde zaken stroef verlopen? Welke mogelijkheden zijn nog niet benut in het systeem, in dit geval de organisatie/bedrijf? Zit iedereen wel op de juiste plek en in de juiste functie? Telkens terugkerende patronen? Een organisatieopstelling laat zien welke dynamieken er onbewust spelen en wat er nodig is om het bedrijf weer gezonder te krijgen zodat het zich verder kan ontwikkelen in de gewenste richting.

NATUURLIJK LEIDERSCHAP

Samen met de paarden gaan we kijken en onderzoeken op welke wijze jij mensen aanstuurt of welke plek jij inneemt in de groep. Klopt dit? Loop je ergens tegenaan? Kun je als leider dicht bij jezelf blijven? Wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen? Paarden zijn kuddedieren en geven je direct feedback op hoe jij als leidinggevende in jouw team/bedrijf staat. Leiderschap is een belangrijk aspect in het leven van een paard. Paarden weten onderling van elkaar wie welke rol heeft in de kudde, dus ook wie de leider is zodat wanneer er gevlucht moet worden geen chaos ontstaat. Paarden zijn uitermate geschikt om ons te spiegelen hoe wij onze plek/rol in een team/bedrijf innemen.

JE ROL/PLEK IN EEN TEAM

Hier gaan we met de hulp van paarden onderzoeken welke plek jij inneemt in jouw team. Zit jij op de goede plek? Komen jouw talenten en kwaliteiten binnen dit team of bedrijf tot uiting? Wat heb jij nodig of wat is er nodig? Jij gaat onderdeel uitmaken van een paardenkudde en zij zullen jou laten zien welke rol jij inneemt, of deze klopt voor jou en wat er nodig is zodat jij je prettiger en sterker voelt binnen je team/bedrijf. Door deel uit te maken van de kudde krijg je direct feedback en zul via het ervaren inzichten krijgen.

INTERVENTIE

Het is mogelijk om paardencoaching in te zetten in een bestaand traject dat jullie als team/bedrijf doorlopen. Het kan gaan om een specifiek onderdeel waar jullie als team of bedrijf tegen aanlopen en of willen onderzoeken. Een team zal na een interventie met paarden sneller tot inzichten komen en deze door het te ervaren makkelijker integreren. Op deze wijze zal het team sterker en krachtiger worden.

COMMUNICATIETRAINING

All communication problems are due to the reason, that we don’t listen to understand, we listen only to reply.

Paarden zijn zeer sensitieve wezens en voelen alles haarscherp aan. We gaan samen met de paarden kijken en onderzoeken hoe er wordt gecommuniceerd. Ben je congruent? We kijken naar verbale en non verbale communicatie. Klopt hetgeen je communiceert ook daadwerkelijk met wat je uitstraalt? Door middel van oefeningen met het paard krijg je direct feedback op jouw communicatie en eventuele veranderingen.

BEDRIJFSUITJE

Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met coachen met paarden als team of bedrijf, dan kan dit. Op een speelse manier gaan jullie als team activiteiten uitvoeren met de paarden. Dat het jullie als team zeker ook inzichten zal brengen, ontkom je niet aan.

Interesse in deze unieke manier van werken? Neem dan graag contact met ons op.

Broekse Hoeve

Zorgboerderij De Broekse Hoeve
Sanne van Melfoort-Sijbrandij
Broeksteeg 5
5738 PB Mariahout

T 06 488 04 687
E info@broekse-hoeve.nl

AGB code PGB : 41526103
AGB code ZIN zorg SZZ: 73732952

Openingstijden

Maandag09.00 tot 19.00 uur
Dinsdag09.00 tot 19.00 uur
Woensdag09.00 tot 19.00 uur
Donderdag09.00 tot 19.00 uur
Vrijdag09.00 tot 19.00 uur
Zaterdag09.00 tot 19.00 uur
Zondag op afspraak

Broekse Hoeve

Zorgboerderij De Broekse Hoeve
Sanne van Melfoort-Sijbrandij
Broeksteeg 5
5738 PB Mariahout

T 06 488 04 687
E info@broekse-hoeve.nl

AGB code : 41526103

Openingstijden

Maandag09.00 tot 19.00 uur
Dinsdag09.00 tot 19.00 uur
Woensdag09.00 tot 19.00 uur
Donderdag09.00 tot 19.00 uur
Vrijdag09.00 tot 19.00 uur
Zaterdag09.00 tot 19.00 uur
Zondag op afspraak

© 2021 - 2024 Broekse-hoeve.nl Alle rechten voorbehouden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram